Voorbeschouwing Rangers FC – Ajax (01-11-2022)

  • Match header module: Select

Even terug in de tijd. Op 7 september won Ajax in eigen huis met 4-0 van Rangers FC en was heel Nederland en Europa onder de indruk van de Amsterdammers.

Vier groepswedstrijden later heeft Ajax flink wat van zijn pluimen verloren. Met name de nederlagen tegen Napoli deden pijn aan de Amsterdamse ogen, en ook vorige week tegen Liverpool zakte het snel in elkaar.

Het pluspunt van de 4-0 zege op Rangers FC is dat het er voor Ajax goed uitziet om verder te mogen in de Europa League. Als Ajax niet met 4 goals verschil of meer verliest, komt er een vervolg in de Europa League.

Rangers FC heeft helemaal weinig indruk gemaakt in de Champions League. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst is nog puntloos. Je zou het bijna vergeten, maar Rangers was verantwoordelijk voor de uitschakeling van PSV in de voorronde.

Wat kan Rangers nog?

In principe moet Ajax zich geen zorgen maken. In de Schotse competitie draait Rangers op zich goed, hoewel de achterstand op koploper en eeuwige rivaal Celtic vier punten bedraagt.

Het enige gevaar lijkt te liggen in een snelle goal van Rangers en het fanatieke publiek dat er vol achter gaat staan. Dat doelpunt zou kunnen komen van de Kroaat Antonio-Mirko Čolak. Hij is met 11 doelpunten topscorer in Schotland. Ook voor James Tavernier is het altijd uitkijken.

Ajax is niet aan de beste fase bezig, eigenlijk al weken niet. Het parcours in de Champions League heeft niet veel goeds met het vertrouwen gedaan. Misschien kan Ajax de wedstrijd tegen Rangers FC gebruiken om met een goed gevoel af te sluiten.

Het is lastig om op voorhand een favoriet aan te wijzen. De Rangers moeten ruim winnen, en zullen er vol voor gaan. Dat levert Ajax ruimte op. In 0-0 zal de wedstrijd zeker niet eindigen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account