Voorbeschouwing Rangers – PSV (16-08-2022)

De Europa League heeft PSV al binnen, maar de Eindhovenaren willen meer. De groepsfase van de UEFA Champions League betekent behalve zes mooie wedstrijden ook een hoop gerinkel in de kassa. Deelname alleen al levert meer dan 15 miljoen op.

Voor PSV is meer afhankelijk van het bereiken van het hoofdtoernooi. Niet dat voetballers daar zelf ooit iets over zeggen, maar het is aannemelijk dat Cody Gakpo in Eindhoven blijft als PSV de groepsfase haalt. Vooruitlopend op de strijd met Ajax (en mogelijk andere clubs) om de landstitel, is het aanblijven van Gakpo belangrijk.

De tegenstander in de play-offs is het Schotse Rangers FC. Het is niet de minste tegenstander. Vorig seizoen was Rangers namelijk nog finalist in de Europa League. De finale ging echter verloren, waardoor Rangers als de nummer twee van de Schotse competitie in de derde voorronde mocht beginnen.

Na een knappe remonte (3-0 in eigen huis na een 2-0 nederlaag uit) werd het Belgische Union aan de kant gezet.

Duel tussen Nederlandse trainers

Bij Rangers staat Giovanni van Bronckhorst aan het roer. De man die Rotterdammers weer leerde hoe het voelt succes te hebben, doet het ook in Schotland goed. De titel ging vorig seizoen naar de eeuwige rivaal Celtic.

Maar de Rangers wonnen wel de Schotse beker en bereikten dus de finale van de Europa League, wat zeker de laatste decennia voor een Schotse club knap is.

PSV wordt sinds dit seizoen getraind door Ruud van Nistelrooij. De oud-spits en Van Bronckhorst kennen elkaar goed, vooral van hun gezamenlijke wedstrijden bij Oranje.

De vedette bij de Rangers is de aanvallend ingestelde rechtsback James Tavernier, en het fanatieke publiek. PSV draait best lekker en zal de tweekamp met vertrouwen tegemoet zien. Dat zal ook bij Rangers het geval zijn.

Voorlopig is het fiftyfifty wie zich plaatst voor de felbegeerde Champions League.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account