UEFA - Champions League 2023-2024

20-09-2023 21:00

Voorbeschouwing Arsenal – PSV (20-09-2023)

  • Match header module: Arsenal FC vs PSV Eindhoven 2023-09-20 21:00

In de Champions League bestaan geen makkelijke wedstrijden. Maar als je naar de poule van PSV kijkt (poule B), is de openingswedstrijd meteen de meest taaie brok.

Arsenal is het seizoen in de Premier League goed begonnen. De selectie is redelijk intact gebleven. In de zomerperiode werden ‘slechts’ drie grote aankopen gedaan. Een van de drie, Jurriën Timber, gaat sowieso niet meedoen tegen PSV.

De oud-Ajacied liep in het begin van het seizoen een zware knieblessure op en mag een streep trekken door de rest van het seizoen. De andere twee topaankopen zijn Declan Rice en Kai Havertz.

Aan sterren geen gebrek in Londen. PSV gaat onder meer de Italiaan Jorginho, de Brazilianen Gabriel Jesus en Gabriel Martinelli en de Engelsman Bukayo Saka tegenkomen.

Moet PSV hier bang voor zijn? Nee, angst is nooit een goede raadgever. Bovendien zijn de Eindhovenaren meer dan aardig aan het seizoen begonnen.

Ook presteren op het hoogste niveau?

Het is vooraf de vraag of de mannen van Peter Bosz de goede serie kunnen doortrekken op het hoogste niveau. Arsenal-uit is natuurlijk wat anders dan een thuiswedstrijd tegen NEC. Veel ervaring in de Champions League is er niet in de selectie.

PSV-er Noa Lang beleefde vorig seizoen met Club Brugge een succesvolle campagne, Luuk de Jong en Serginho Dest hebben ook Champions League gespeeld.

PSV start in het Emirates Stadium als de underdog. Dat is helemaal geen schande. De begroting van Arsenal ligt vele malen hoger en als de logica gerespecteerd wordt, gaat PSV met een nederlaag terug naar Eindhoven.

Gelukkig telt dit bij de aftrap allemaal niet en kan PSV zeker voor een stunt zorgen. Het is zaak om het eerste kwart schadevrij door te komen, dan is er echt wel wat mogelijk. PSV heeft namelijk voldoende kwaliteit, al is het de vraag of de kwetsbare defensie Arsenal kan tegenhouden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account