UEFA - Champions League 2023-2024

04-10-2023 18:45

Voorbeschouwing Atlético Madrid – Feyenoord (04-10-2023)

  • Match header module: Atlético Madrid vs Feyenoord Rotterdam 2023-10-04 18:45

Het belooft een duel te worden om van te smullen. Feyenoord en Atlético lijken best wel op elkaar. Allebei vol passie en met een fanatiek publiek.

Feyenoord moet woensdag meer dan alleen het fanatieke publiek weerstaan. Atlético heeft zoals altijd een prima ploeg. Griezmann, Llorente, Morata, De Paul en zo kan je nog wel even doorgaan.

Nu is de status van Feyenoord natuurlijk ook groeiende. Op het allerhoogste niveau moeten de Rotterdammers het nog bewijzen, maar je kunt op voorhand niet zeggen dat Feyenoord een kansloze nederlaag gaat lijden.

Feyenoord begon de groepsfase met een 2-0 overwinning tegen negen man van Celtic. Atlético speelde in Rome met 1-1 gelijk tegen Lazio. Feyenoord doet hele goede zaken als het in Madrid kan winnen. Dat gaat verre van simpel worden.

Atlético is al jaren een van de Europese topploegen. Het is geen Real Madrid of FC Barcelona, maar komt aardig in de buurt.

Grimmige oefenwedstrijd

De laatste ontmoeting tussen Feyenoord en Atlético Madrid was een oefenduel in De Kuip. Destijds ging het er niet bepaald vriendelijk aan toe. De inmiddels vertrokken Belg Carrasco greep toenmalig Feyenoord-aanvoerder Kökçü bij de keel. Rood was het logische gevolg.

En na afloop kregen trainer Arne Slot en Diego Simeone het met elkaar aan de stok. Dat is allang weer bijgelegd. Er is veel onderling respect.

Feyenoord moet het in Madrid doen zonder topscorer en man in vorm Santiago Giménez. De Mexicaan kreeg vorig seizoen rood tegen AS Roma en zit zijn laatste van twee wedstrijden schorsing uit. Voor Feyenoord is dit natuurlijk een groot gemis.

Gelukkig zijn er meer spelers die kunnen scoren, zoals Minteh en de Japanner Ayase Ueda. Vermoedelijk gaat laatstgenoemde Giménez in de spits vervangen, maar je weet bij Slot nooit wat hij uit de hoge hoed tovert.

Atlético Madrid is in eigen huis licht favoriet, maar Feyenoord kan zeker voor een stunt zorgen.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50 Wedkrediet


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account