UEFA - Champions League 2023-2024

13-03-2024 21:00

Voorbeschouwing Borussia Dortmund – PSV (13-03-2024)

  • Match header module: Borussia Dortmund vs PSV Eindhoven 2024-03-13 21:00

Iedere supporter van PSV kijkt uit naar de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Op het spel staat een plek bij de laatste acht van de Champions League.

De laatste keer dat een Nederlandse ploeg zover kwam in het kampioenenbal was in 2019, toen Ajax uiteindelijk in een dramatische halve finale strandde. PSV vertoont dit seizoen veel gelijkenissen met een ander Ajax, dat van midden jaren ’90.

In de competitie is PSV ongenaakbaar. Er moet een wonder gebeuren om te voorkomen dat de Eindhovenaren ergens eind april of begin mei met de kampioensschaal staan te pronken.

In Europa gaat het ook lekker, hoewel PSV daar niet zo dominant is als Ajax in 1995 en 1996. Toch is de beste Nederlandse ploeg van dit moment verre van kansloos. In Eindhoven werd het 1-1, in een duel dat gelijk opging.

De fanatieke aanhang van Borussia

Borussia Dortmund heeft op voorhand de beste papieren om de laatste acht te bereiken. Dat komt door de begroting, de kwaliteit van de selectie en het thuisvoordeel. De Gelbe Wand is iets waar iedere voetballer en supporter van kan genieten.

Aan PSV de taak om de gele wand stil te krijgen. Borussia Dortmund begint met vertrouwen aan het duel. De laatste twee duels in de competitie, allebei uit, werden gewonnen. Voormalig PSV-aanvaller Donyell Malen liet vorig weekend tegen Werder Bremen zijn klasse weer eens zien.

Ook PSV is goed in vorm, zoals al het hele seizoen. De lastige uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles werd, ondanks een nipte score, makkelijk gewonnen. De succesploeg kan woensdagavond historie schrijven.

De laatste keer dat PSV de kwartfinales van de Champions League bereikte, was in het seizoen 2006/2007. Toen werd er bij de laatste zestien knap gewonnen van Arsenal.

Een nieuwe stunt tegen Borussia Dortmund is zeker niet ondenkbaar.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account