UEFA - Champions League 2023-2024

13-12-2023 21:00

Voorbeschouwing Celtic – Feyenoord (13-12-2023)

  • Match header module: Celtic FC vs Feyenoord Rotterdam 2023-12-13 21:00

Net als bij PSV staat er ook bij Celtic – Feyenoord niks op het spel. Behalve dan de nodige euro’s en punten voor de coëfficiëntenranglijst.

Celtic is al uitgeschakeld en Feyenoord is al zeker veroordeeld tot een voortzetting in de Europa League. Hoewel de Champions League voor voetballers het mooiste is, zijn de kansen op een mooi Europees parcours wat groter in de Europa League.

Dat neemt niet weg dat ze bij Feyenoord nog altijd zullen balen van de kansloze nederlaag tegen Atlético Madrid.

Voor Celtic is het parcours in de Champions League een grote teleurstelling geweest. Alleen thuis tegen Atlético werd een punt gepakt. De andere duels gingen (vaak kansloos) verloren. In de Schotse competitie gaat het een heel stuk beter.

Celtic heeft nog niet verloren en pas drie keer gelijk gespeeld, goed voor de koppositie. De club uit Glasgow heeft een prima selectie, waarbij het vooral letten is op de Deense Brit Matt O’Reilly. Hij beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak.

Genieten van de sfeer

Voor Feyenoord is het uitduel met Celtic een kans om te genieten. Op de wedstrijd staat geen druk en de sfeer op Celtic Park is altijd geweldig. Een vriendschappelijk potje gaat het natuurlijk niet worden. Gedreven door het thuispubliek zal Celtic vol voor de overwinning gaan.

Ook bij Feyenoord zullen ze graag willen winnen. Je kunt niet zeggen dat het de laatste weken slecht is, maar het gaat wat minder soepel dan een maand geleden. Een goed resultaat tegen Celtic geeft Feyenoord vertrouwen voor de uitwedstrijd tegen Heracles en de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht.

Het is geen makkelijk duel om te voorspellen. Celtic heeft in Europa weliswaar een slechte reeks neergezet, maar gaat nog één keer alles geven. Het zal dicht bij elkaar liggen in een wedstrijd tussen twee ploegen met een fanatieke aanhang.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account