UEFA - Champions League 2023-2024

19-09-2023 21:00

Voorbeschouwing Feyenoord – Celtic (19-09-2023)

  • Match header module: Feyenoord Rotterdam vs Celtic FC 2023-09-19 21:00

Voor Feyenoord is Celtic de gedroomde tegenstander bij de rentree in de Champions League.

Om te beginnen is de Schotse ploeg geen Manchester City of Bayern München. Daarnaast zijn er de herinneringen aan de finale van de Europa Cup I in 1970, toen Feyenoord na verlenging van Celtic won.

Feyenoord speelde in 2017 voor het laatst in de Champions League. Een groot succes werd het toen niet. Slechts 1 van de 6 groepswedstrijden leverde een zege op. Dat moet dit jaar beter kunnen.

Celtic is dus de eerste tegenstander. De ploeg uit Glasgow loopt de laatste jaren niet bepaald over van Europese successen. Vorig seizoen werden in de Champions League maar twee punten behaald. Naar supersterren hoef je bij Celtic niet te zoeken, die staan namelijk niet onder contract.

Goede spelers lopen er daarentegen genoeg rond. Feyenoord moet onder meer letten op de Japanner Kyogo Furuhashi. De international van Japan scoort erg makkelijk. Tussen de palen staat een oude bekende, Joe Hart, voormalig keeper van Manchester City.

Feyenoord zonder spitsen

Voorin is het puzzelen voor Arne Slot. Santiago Giménez is geschorst. Hij kreeg vorig jaar in de verloren kwartfinale tegen AS Roma rood. De Japanse aanwinst Ayase Ueda kwam geblesseerd terug van het nationale team en is enkele weken niet inzetbaar.

Het is de vraag voor wie Arne Slot gaat kiezen. Maar maakt dat iets uit? Feyenoord scoorde tegen sc Heerenveen zes keer, met zes verschillende spelers.

Het valt te verwachten dat Feyenoord dinsdag het spel moet maken. Celtic is geen ploeg die zich volledig terugtrekt, maar het is ook geen super aanvallend team, zeker niet in uitwedstrijden. Feyenoord is licht favoriet.

Op papier is Celtic de minste van de drie tegenstanders. Als Feyenoord iets wil in de Champions League, moet er dinsdagavond worden gewonnen, met of zonder spits.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account