UEFA - Champions League 2023-2024

12-12-2023 18:45

Voorbeschouwing PSV – Arsenal (12-12-2023)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs Arsenal FC 2023-12-12 18:45

PSV heeft zichzelf in Sevilla een uitstekende dienst bewezen door in blessuretijd met 3-2 te winnen.

Daardoor zijn de Eindhovenaren al zeker van een plaats bij de laatste 16 van de Champions League. De wedstrijd tegen Arsenal gaat in principe nergens meer om.

Het enige dat op het spel staat, is de coëfficiëntenlijst van de UEFA. En het vertrouwen van PSV, hoewel dat natuurlijk helemaal snor zit. PSV is in de eredivisie na vijftien wedstrijden nog altijd zonder puntverlies. Een ontzettend knappe prestatie.

Arsenal is natuurlijk geen kattenpis. De huidige nummer twee in de Premier League is al verzekerd van de eerste plaats in de poule. Gezien de sterkte van de Premier League en het daarbij horende volle programma, is het niet vreemd als de tweede keus van Arsenal dinsdag in Eindhoven speelt.

Ook die tweede keus is trouwens nog hartstikke sterk. Je kunt PSV dus niet zomaar als torenhoog favoriet aanwijzen.

Wat doet Bosz?

Trainer Peter Bosz staat voor dezelfde keuze als zijn collega Arteta. Voor PSV staat komend weekend de zware uitwedstrijd bij AZ op het programma. Het kan geen kwaad om wat bepalende spelers rust te geven.

De eerste seizoenshelft is zwaar geweest, met ook nog de kwalificatiewedstrijden voor de Champions League erbij. Aan de andere kant wordt er na Arsenal nog maar twee keer gespeeld, daarna is het winterstop. Zoveel haalt het dan ook niet uit om spelers rust te geven.

Bij Arsenal hebben ze geen goede generale repetitie gehad. Afgelopen weekend werd de topper bij Aston Villa met 1-0 verloren. Daardoor verloor de ploeg uit Londen de koppositie aan Liverpool. Voor Arsenal komen er zware weken aan, met ontmoetingen tegen Brighton & Hove Albion en Liverpool.

In Engeland is het traditiegetrouw volle bak in de kerstperiode. Daar ligt een kans voor PSV. Het komende Champions League duel heeft namelijk geen prioriteit voor Arsenal.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account