UEFA - Champions League 2023-2024

08-11-2023 21:00

Voorbeschouwing PSV – RC Lens (08-11-2023)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs Racing Club de Lens 2023-11-08 21:00

Het moet woensdagavond voor PSV. In eigen huis ontvangt de ploeg van Peter Bosz het Franse RC Lens. Na drie groepswedstrijden staat PSV op twee punten.

RC Lens heeft er drie meer en koploper Arsenal zelfs vier. Als PSV verliest, is het einde verhaal wat betreft de Champions League. Bij een deling van de punten is er nog wel wat mogelijk. Maar met nog ontmoetingen met Arsenal (thuis) en Sevilla (uit) wordt het een erg lastige opdracht. Kortom, PSV moet gewoon winnen.

Wat in de competitie moeiteloos lukt, blijkt in de Champions League een stuk moeilijker te zijn. In London werd kansloos van Arsenal verloren. Daarna volgde wel enig herstel, maar de duels tegen Sevilla en Lens hadden ook zomaar een nederlaag kunnen opleveren. Twee weken geleden had PSV het moeilijk in Lens.

Trainer Peter Bosz zei na afloop dan ook tevreden te zijn met een punt. In de competitie gaat het bij Lens de laatste weken iets beter, maar de huidige plek in de middenmoot is teleurstellend voor de nummer twee van vorig seizoen.

Geen Noa Lang?

PSV moet het woensdag hoogstwaarschijnlijk doen zonder Noa Lang. De aanvaller staat al weken aan de kant. Lang traint inmiddels weer, maar nog niet met de groep. Als hij fit geraakt voor het duel met Lens zal hij op de bank beginnen.

Nu ligt het probleem van PSV niet voorin. Veel ploegen zouden een back-up genaamd Hirving Lozano willen hebben. De Mexicaan zit lekker in zijn vel en is zeker geen verzwakking.

Achterin is het kwetsbaarder. In de eredivisie komt PSV daarmee weg, maar in de Champions League worden kleine fouten afgestraft. Lens heeft gevaarlijke aanvallers en zal loeren op een kans.

Voor PSV is het zaak om voorzichtig te spelen. Gezien het thuisvoordeel zijn de Eindhovenaren licht favoriet, maar RC Lens valt niet te onderschatten.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus


  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account