UEFA - Champions League 2023-2024

03-10-2023 21:00

Voorbeschouwing PSV – Sevilla (03-10-2023)

  • Match header module: PSV Eindhoven vs Sevilla FC 2023-10-03 21:00

Waar PSV in de eredivisie de ene na de andere makkelijke zege boekt, is de Champions League natuurlijk andere koek.

Daar was PSV snel achter. De openingswedstrijd in groep B werd met 4-0 verloren van Arsenal. Het gevolg is dat er flink wat druk staat op het thuisduel met Sevilla.

Wil PSV overwinteren in de Champions League, dan moet er eigenlijk worden gewonnen, anders wordt het een zeer zware klus om door te stoten.

Sevilla is geen eenvoudige tegenstander. De Spanjaarden zijn de specialist van de Europa League. Ze hebben de tweede Europese beker zeven keer gewonnen, de eerste twee keer ging het om de UEFA Cup.

Een indrukwekkend lijstje, maar dit betekent ook dat Sevilla het in de Champions League niet kan waarmaken. Eén keer werd de kwartfinale bereikt, maar vaak gaat Sevilla eruit in de groepsfase en mag het door in de Europa League. Deze campagne is Sevilla begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Lens.

Matige seizoenstart

Sevilla is matig aan het seizoen begonnen. In La Liga werden de eerste drie wedstrijden verloren. Daarna volgde herstel, maar vrijdag werd verloren in en tegen FC Barcelona. Geen schande, maar voor het vertrouwen is het niet goed. De Spanjaarden staan momenteel veertiende in de La Liga Stand.

Sevilla is natuurlijk wel een goed team, met internationale sterren zoals de Kroaat Ivan Rakitic, de Marokkaanse speler Youssef En-Nesyri en de Argentijn Erik Lamela. Het is een goed ingespeeld team dat het elke ploeg lastig kan maken. PSV gaat dus een zware avond tegemoet.

Vorig seizoen speelden de teams ook tegen elkaar in Europees verband. Toen won Sevilla in de knockout play-off. Na een 3-0 zege in Sevilla volstond een 2-0 nederlaag in Eindhoven. PSV zal niet meer met revanchegevoelens zitten, maar wil uiteraard wel winnen.

Simpel gaat dat niet worden, maar PSV is zeker niet kansloos. Vooraf is het fifty-fifty. PSV heeft thuisvoordeel en vertrouwen, het zou dus zomaar een heel mooie avond kunnen worden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account