UEFA - Champions League 2023-24 Qualifiers

22-08-2023 21:00

Voorbeschouwing Rangers FC – PSV (22-08-2023)

  • Match header module: Rangers FC vs PSV Eindhoven 2023-08-22 21:00

Rangers FC en PSV gaan op herhaling. Vorig seizoen stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in de laatste voorronde van de Champions League.

Toen zag het er voor PSV goed uit, ook na de heenwedstrijd, maar ging Rangers er met het ticket en de bijbehorende miljoenen vandoor. Veel plezier beleefden de Rangers niet aan de Champions League. De Schotten eindigden puntloos onderaan in groep A.

PSV is er veel aan gelegen om dit keer wel het hoofdtoernooi te bereiken. Niet alleen vanuit financieel oogpunt, maar ook sportief. De Eindhovenaren hebben een meer dan aardige ploeg, die een aardig deuntje zou kunnen meespelen op het hoogste Europese niveau.

Ten opzichte van vorig seizoen is de grootste verandering dat Xavi Simons is vertrokken en Noa Lang is gekomen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of Lang fit genoeg is om tegen de Rangers te starten.

Voor PSV is dat natuurlijk te hopen, omdat Lang de sterspeler is. PSV liet echter tegen Vitesse (na rust) zien dat het ook zonder de flamboyante aanvaller kan lukken.

Nieuwkomer Sergiño Dest is direct inzetbaar. Door de afwezigheid van de verdegigers; Mwene, Oppegard, van Aanholt en Mauro Júnior kan de van FC Barcelona gehuurde verdediger als linksback fungeren in Glasgow.

Bekenden bij Rangers FC

Bij Rangers is het vooral uitkijken naar de rechtsback, James Tavernier. Hij is de ster van de ploeg en een van de gevaarlijkste spelers. Het gevaar kan ook van twee oud-Feyenoorders komen.

Danilo, vorig seizoen nog kampioen met Feyenoord, is één van de nieuwe spitsten. Cyriel Dessers, die in het seizoen 2021/2022 met Feyenoord furore maakte in de Conference League, is één van de andere spitsten. En Sam Lammers, opgeleid door PSV, is één van de vaste vervangers.

De Rangers zijn de competitie matig begonnen, met een nederlaag op de eerste speeldag. Voorafgaand aan PSV wonnen ze in de Schotse League Cup moeizaam van Morton, weliswaar met grotendeels de tweede keus. PSV is het seizoen met de nieuwe trainer Peter Bosz sterk gestart.

De Eindhovenaren zijn ook favoriet om de Champions League te bereiken. Maar dat waren ze een jaar geleden ook.

Logo Bet365

€50 AAN FREE BETS BIJ €10 INZET

Alleen voor nieuwe spelers

Bonus beschikbaar vanaf 24+

WED €10 EN ONTVANG €50 AAN FREE BETS

Maak een account aan bij Bet365 en begin met wedden op je favoriete sporten! Zet €10 in op een sport naar keuze en krijg maar liefst 5x een €10 gratis weddenschap als bonus.

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account