UEFA - Champions League 2023-2024

24-10-2023 21:00

Voorbeschouwing RC Lens – PSV (24-10-2023)

  • Match header module: Racing Club de Lens vs PSV Eindhoven 2023-10-24 21:00

In de poule met ook nog Sevilla en Arsenal hadden weinigen gedacht dat RC Lens na twee wedstrijden bovenaan zou staan.

De club uit Noord-Frankrijk speelde op de openingsspeeldag met 1-1 gelijk bij Sevilla en won twee weken geleden in eigen huis verrassend van Arsenal. In de Champions League gaat het een stuk beter dan in de Ligue 1.

Daarin staat Lens na negen wedstrijden op een teleurstellende veertiende plaats. Er is pas twee keer gewonnen en het grootste probleem is het maken van doelpunten. Dat lukte Lens pas acht keer.

Aan scorend vermogen is er bij PSV geen gebrek. Weliswaar wordt de geblesseerde Noa Lang gemist, maar voor hem staat met Hirving Lozano een prima vervanger klaar. Luuk de Jong is in de eredivisie een veel scorende spits.

In Europa lukte dat ook al een keer. En de Belgische rechtsbuiten Johan Bakayoko wordt door zowat half Europa begeerd.

Wat met de verdediging?

Tegen Arsenal en in iets mindere mate tegen Sevilla was de verdediging de achilleshiel van PSV. Fouten die in de eredivisie ongestraft blijven, leveren in de Champions League vrijwel altijd een tegendoelpunt op.

Tegen RC Lens zal PSV voorzichtig moeten spelen. De Fransen laten hoogstwaarschijnlijk de bal aan PSV, waarna ze loeren op een foutje. Het is voor PSV vooral opletten voor Sepe Elye Wahi. Hij is de gevaarlijkste man aan Franse zijde.

PSV kan het zich niet veroorloven om te verliezen. Bij een nederlaag wordt plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League een hele klus, met nog onder meer de uitwedstrijd tegen Sevilla en het thuisduel tegen Arsenal op het programma.

Op papier moet een overwinning zeker kunnen, maar RC Lens mag ondanks het matige spel in de Ligue 1 niet onderschat worden. Een matige ploeg wint in eigen huis echt niet van Arsenal.

Bet365 logo


Wed €10 Ontvang €50


  • Maak een account aan bij Bet365
  • Zet €10 in en ontvang €50 aan wedkredieten
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account