UEFA - Champions League 2023-2024

29-11-2023 18:45

Voorbeschouwing Sevilla – PSV (29-11-2023)

  • Match header module: Sevilla FC vs PSV Eindhoven 2023-11-29 18:45

Voor PSV staat er woensdagavond in het zuiden van Spanje veel op het spel.

Als PSV wint, is het verzekerd van Europese overwintering. En als Arsenal in eigen huis van Lens wint, is PSV zelfs geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League.

Bij een gelijkspel heeft PSV alles nog in eigen hand, maar bij een nederlaag kan het een lastig verhaal worden om überhaupt te overwinteren in de Europa League. Je ziet het, er staat het nodige op het spel in Sevilla.

Sevilla is bezig aan een mager seizoen. In de Primera Division staat de veelvoudig winnaar van de Europa League diep in de middenmoot. Er is pas twee keer gewonnen en er wordt moeizaam gescoord.

Nu is het niet zo dat Sevilla een slechte ploeg is. Er is veel kwaliteit aan boord en het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat het weer als vanouds gaat lopen. Voor PSV is het te hopen dat dit pas na woensdagavond gebeurt.

PSV in topvorm

In de eredivisie is PSV tot nu toe ongenaakbaar. Dertien wedstrijden leverden evenveel overwinningen op. In de Champions League gaat het logischerwijs minder makkelijk, maar PSV heeft zich na de ruime nederlaag bij Arsenal goed hersteld.

De Eindhovenaren hebben alles in eigen hand. Als ze woensdagavond van Sevilla winnen, zijn ze al een heel eind. Nu Noa Lang weer fit is, heeft Peter Bosz een extra troefkaart. Gezien de magere invalbeurt van Lang tegen FC Twente en het goede spel van Hirving Lozano valt echter te verwachten dat de Mexicaan in de basis start.

Normaal gesproken zou je zeggen dat PSV op bezoek bij Sevilla de underdog is. Maar gezien de vorm van de Eindhovenaren en het gebrek daaraan bij de tegenstander, mag je PSV gerust als favoriet zien.

Woensdagavond wordt duidelijk of dat terecht is.

Unibet logo


Wed €10 Ontvang €50 Bonus

  • Maak een account aan bij Unibet
  • Zet €10 in en krijg €50 aan free bets
  • Alleen voor nieuwe spelers (24+)
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Claim Bonus
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account