UEFA - Champions League 2023-24 Qualifiers

15-08-2023 20:30

Voorbeschouwing Sturm Graz – PSV (15-08-2023)

  • Match header module: SK Sturm Graz vs PSV Eindhoven 2023-08-15 20:30

Wat kan er nog misgaan voor PSV? De heenwedstrijd vorige week in Eindhoven werd met 4-1 gewonnen. Bovendien wordt er onder de nieuwe trainer Peter Bosz fris en fruitig gespeeld.

En PSV lijkt met Noa Lang de jackpot te hebben gewonnen. Hij is voorlopig dé man in Eindhoven, hoewel ook Joey Veerman uitstekend aan het seizoen is begonnen. PSV kan met een goed gevoel naar Oostenrijk, waar Sturm Graz moet hopen op een wonder.

In de competitie is Sturm Graz aardig begonnen, met zeven punten uit drie wedstrijden en nul tegentreffers. Tegen PSV moest de Nederlandse doelman Kjell Scherpen dus wel drie keer vissen. In de return zal hij de nul moeten houden en hopen dat zijn ploeggenoten drie keer weten te scoren, dan dwingt Sturm Graz een verlening af.

Wie die doelpunten moet gaan maken, is de vraag. Sturm Graz is geen ploeg met spelers die ieder seizoen goed zijn voor 20 treffers. Er is dus echt een wonder nodig voor de Oostenrijkers.

Revanche op Rangers?

Het moet natuurlijk nog gebeuren, maar PSV zal toch ook al een klein beetje kijken naar de volgende ronde. Daarin zou Rangers FC de tegenstander kunnen zijn. Vorig seizoen versperden de Schotten PSV de weg naar het hoofdtoernooi, een nederlaag die nog altijd pijn doet in Eindhoven.

PSV heeft in ieder geval de spelers om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Lang en Veerman steken er voorlopig bovenuit, maar in elke linie staat het tot nu toe goed. Het belooft een mooi seizoen te worden voor iedereen die PSV een warm hart toedraagt.

Tegen Sturm Graz zijn de Eindhovenaren favoriet. Niet alleen om door te stoten, maar ook om in Oostenrijk te winnen. Het kwaliteitsverschil was in de heenwedstrijd groot. Dat zal in een week tijd niet veel kleiner zijn geworden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account