Voorbeschouwing AS Roma – Feyenoord (25-05-2022)

De hele Nederlandse voetbalwereld is in de afgelopen weken in de ban geraakt van een Europees toernooi waar nog niet zo lang geleden nog niemand ooit had gehoord.

Maar nu er een Nederlandse club in de finale van de Conference League staat, gaat natuurlijk alle aandacht daar naar uit. Kranten en tijdschriften drukken extra bijlages, er wordt in de sportjournaals extra aandacht besteed aan elk zuchtje dat uit de selecties van de finalisten komt en de supporters van de Nederlandse club in kwestie hebben enorme bedragen over voor kaartjes voor de finale.

Woensdag 25 mei 2022 is het dan eindelijk zover: AS Roma - Feyenoord. De finale van de Conference League. In de meeste kranten wordt er vooral aandacht besteed aan AS Roma-coach José Mourinho. De portugees heeft natuurlijk een bak aan ervaring als het gaat om het spelen van finales.

In de selectie van de Italianen vinden we met Rick Karsdorp een Nederlander terug en die kwam uitgerekend van... Feyenoord. Rick Karsdorp is in Italië uitgegroeid tot een betrouwbare verdediger die er alles aan zal doen om het zijn oude club lastig te maken.

Onder inwoners van Rotterdam is de gekte inmiddels losgebarsten. Dessers-komkommers, Feyenoord-worsten, Kuip-koekjes..Je kunt het zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar. Voor het eerst in twintig jaar speelt er weer een Nederlandse club in een Europese finale en dát willen ze weten!

De laatste finale, in 2002, werd door Feyenoord gewonnen van Borussia Dortmund en die prestatie willen ze nu opnieuw bereiken. Alleen heet nu de tegenstander dus AS Roma en de competitie UEFA Conference League.

Feyenoord heeft zich in de Portugese zon voorbereidt op de finale en moet nu in Tirana de finale gaan spelen. Bij Feyenoord is Cyriel Dessers de grote man in vorm. Hij is momenteel de held van de havenstad en kan niet meer over straat.

Maar of Feyenoord wint is nog maar de vraag. AS Roma is een sterke tegenstander. Ach, dat vonden we in 2002 ook van Borussia Dortmund. De bal is immers rond dus alles kan. Ook een zege voor Feyenoord.

Geloof jij ook in een zege voor Feyenoord? Meldt je dan nu aan bij bookmaker BetCity want nieuwe spelers krijgen maar liefst 50x (!) hun inzet terug als Feyenoord wint. Zet € 1 in en win er € 50 voor terug. Wie wil dat nu niet?

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account