Voorbeschouwing AS Roma – Vitesse (17-03-2022)

Eerlijk is eerlijk: er had meer in gezeten voor Vitesse tegen AS Roma. Dat vond zelfs AS Roma-trainer Mourinho.

Feit is nu wel: Vitesse moet vrezen voor uitschakeling in de achtste finales van de Conference League. De Arnhemse club verloor de eerste wedstrijd thuis tegen AS Roma met 0-1.

De ploeg van trainer Thomas Letsch miste in de eerste helft een paar grote kansen. AS Roma moest ruim tien minuten voor tijd met een man minder verder. Oliveira kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood.

Als er een kans was om Roma te verslaan was het vorige week in Arnhem. Nu zal Mourinho vermoedelijk de Italiaanse specialiteit gaan demonstreren: verdedigen. Dat kunnen ze in Italië als geen ander. En probeer daar dan maar eens doorheen te voetballen. Het wordt dus heel moeilijk voor Vitesse om een ronde verder te komen in de Conference League.

Vitesse zit, door de oorlog in Oekraïne, ook nog eens in de hoek waar de klappen vallen nu de Russische eigenaar Valeri Ojf heeft laten weten zich terug te willen trekken.

Het is nog maar de vraag of Vitesse de komende jaren weer op dit niveau kan spelen. Gelukkig lijkt redding nabij nu ondernemer en Gelredome-baas Van de Kuit mogelijk een bod uit wil brengen op de club.

Wij denken overigens wel dat het op Europees gebied einde oefening is voor Vitesse.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account