Voorbeschouwing AZ – CFR Cluj (04-11-2021)

AZ staat momenteel op de negende plaats in de eredivisie en is koploper van Groep D van de UEFA Conference League. Dat is best knap, al is de tegenstand ook niet echt uitmuntend te noemen.

Ploegen als Randers, Jablonec en Cluj zijn feitelijk onbekend. En juist die laatste ploeg speelt donderdag in Alkmaar tegen AZ. In Roemenië won AZ met 0-1 dankzij een doelpunt van Jesper Karlsson. AZ zou ook graag in eigen huis willen winnen.

CFR Cluj komt dus op bezoek in Nederland. De Roemeense subtopper liet in de vorige wedstrijd tegen AZ zien dat het in staat is om het een tegenstander moeilijk te maken door de boel vast te zetten. Dan is het voor AZ de kunst om daar onderuit te voetballen en de druk naar voren te blijven zetten.

Als dat lukt heeft AZ hoogstwaarschijnlijk geen kind aan Cluj. Want eerlijk is eerlijk: die Roemenen kunnen er weinig van.

In de tijd van de gebroeders Molenaar beschikte AZ over een sterrenteam dat in Nederland kampioen werd en in Europa mee telde. Die tijden zijn veranderd, maar AZ beschikt wel over een jonge en talentvolle selectie. En die gretigheid kan de Alkmaarders ver brengen.

AZ wint natuurlijk gewoon van CFR Cluj.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account