Voorbeschouwing AZ – FK Bodø/Glimt (17-03-2022)

AZ heeft in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Conference League verloren van FK Bodø/Glimt. In Noorwegen won de thuisclub met 2-1.

De winnende treffer kwam op naam van Ola Solbakken, die in de slotminuten een strafschop benutte. Daardoor moet AZ in eigen huis winnen van de Noren.

AZ staat momenteel op de vierde plaats in de eredivisie en verloor afgelopen weekend van FC Twente. Dat de club uit Alkmaar op die positie staat is al knap te noemen, maar Europees succes zou dit jaar wel heel veel extra glans geven.

FK Bodø/Glimt is de tegenstander die achteraf opmerkte ‘begrip’ te hebben voor de frustraties van AZ omdat de strafschop tegen de Nederlandse ploeg wel erg makkelijk gegeven was. Leuk, zo’n sympathieke reactie, maar uiteindelijk koop je daar natuurlijk helemaal niks voor. De woede bij AZ was dan ook enorm.

Als AZ die woede deze week om kan zetten in positieve agressie op het veld kunnen de Noord-Hollanders ver komen, want eerlijk is eerlijk: zo goed is FK Bodø/Glimt ook weer niet.

Wij gaan er dus vanuit dat AZ lekker in de aanval gaat om in eigen huis het publiek te trakteren op een overwinning. Kortom: AZ gaat naar de volgende ronde!

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account