Voorbeschouwing AZ – Jablonec (30-09-2021)

AZ neemt het in de UEFA Conference League op tegen de koploper van groep D. Bij de Alkmaarder draait het allemaal nog niet zo lekker.

Dankzij een overwinning op Go Ahead Eagles staat AZ weliswaar op de twaalfde plaats, maar dat is natuurlijk niet wat we gewend zijn van deze club die de laatste jaren steevast in de top vier gebivakkeerd heeft. Het is ook nogal onrustig binnen de selectie.

Timo Letschert kreeg een disciplinaire straf en heeft zijn vorm nog niet gevonden. Je kunt je overigens ook afvragen wat er is gebeurd met Bruno Martins Indi. Hij is nog maar een schim van de sterke verdediger die hij ooit was. Gelukkig is er nog het talent Owen Wijndal.

Maar die koploper dus… Dat is Jablonec uit Tsjechië. We weten dat ze zondag verloren van Slovan Liberec in een derby die er in Tsjechië toe doet. Dat is dus geen goede generale voor deze ploeg, terwijl bij AZ men denkt het lek boven te hebben.

AZ kan een goede prestatie leveren door in eigen huis te winnen. Jablonec is geen ploeg die makkelijk scoort. Daar moet AZ van profiteren om in Europa een rol van betekenis te spelen en de positieve sfeer rond de club terug te krijgen.

Wij voorspellen dat dat lukt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account