Voorbeschouwing AZ – Randers (09-12-2021)

In het AFAS Stadion in Alkmaar speelt AZ donderdagavond voor de UEFA Conference League tegen Randers. AZ kennen we natuurlijk als de huidige nummer acht van de eredivisie.

De club die enige tijd succesvol was in binnen- en buitenland is bezig aan een tussenjaar. Dat kan een keer voorkomen. Dan is het wel lekker als je in Europa je wedstrijdjes probleemloos af kunt werken en aan de leiding gaat in Groep D.

Dat is precies wat AZ nu aan het doen is: Europees voetbal is dus geen hoofdpijndossier voor de ploeg uit Alkmaar. En dat is fijn.

Bij Randers zal men er anders in zitten. De huidige nummer vijf van de Deense competitie staat op de tweede plaats in de Conference League en heeft slechts één punt meer dan nummer drie Jablonec. Waar AZ dus uitgespeeld is, staat er voor Randers nog wel wat op het spel.

Groepswinnaar worden kan niet meer: daarvoor heeft AZ een puntje te veel verzameld. Je mag er van uit gaan dat AZ gewoon doet wat het moet doen, al zal het elftal niet enorm op scherp staan. Geen blessures oplopen lijkt het devies.

In principe heeft AZ dus een betere ploeg dan Randers, maar we zien de Denen wel stunten. Zeker gezien de omstandigheden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account