Voorbeschouwing CFR Cluj – AZ (21-10-2021)

In de Roemeense stad Cluj-Napoca speelt de voetbalclub CFR Cluj. Dit is momenteel de koploper van de Roemeense competitie die Liga 1 genoemd wordt.

De spelers van Cluj zijn voor ons geen grote bekenden, maar onlangs won de ploeg met 8-1 van Unirea Ugheni. Met het scorend vermogen zit het dus wel goed. CFR Cluj is de tegenstander van AZ in de UEFA Conference League.

Toen in 1981 FC Utrecht tegen Arges Pitesti in Roemenië moest spelen gingen twee supporters dagenlang in een trein zitten om de reis te maken die tot achter het toenmalige ijzeren gordijn ging. Tegenwoordig zal het minder romantisch zijn. Dictator Nicolae Ceausescu is sinds1989 niet meer in leven en Roemenië kun je met het vliegtuig tamelijk eenvoudig bereiken.

Maar als AZ-supporter kun je in Roemenië wel een avontuur verwachten waar je je hele leven lang op terug kunt terugkijken. Over 50 jaar zullen kinderen tot vervelens toe horen over die reis naar dat land waar AZ moest voetballen.

Natuurlijk verwachten wij dat AZ gaat winnen, hoewel Roemenië een aantal grote voetballers heeft voortgebracht. Maar dat waren wel sterren van naam en die kunnen we echt niet ontdekken bij CFR Cluj. Daarom: een zege voor AZ.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account