Voorbeschouwing FC Kopenhagen – PSV (17-03-2022)

FC Kopenhagen heeft zondag in de eigen competitie een zwaarbevochten en zeer belangrijke overwinning geboekt.

De Conference League-tegenstander van PSV won van achtervolger FC Midtjylland door een doelpunt in de extra tijd. PSV en FC Kopenhagen maakten er donderdag een spektakelstuk van. In Eindhoven werd het uiteindelijk 4-4.

Minder spectaculair was de zege van PSV op FC Utrecht. De Eindhovenaren wonnen met 0-1 en kwamen daarmee zelfs goed weg.

Trainer Schmidt was echter tevreden: "Ik ben heel trots op mijn team", zei Schmidt voor de camera van ESPN. "Ik zag een sterke wil om de drie punten te pakken. We hebben 90 minuten gevochten, en we hebben de overwinning in deze lastige wedstrijd verdiend."

PSV kan nog altijd drie prijzen winnen en dat is dan ook het doel van Schmidt. Het gaat om de Eredivisie (twee punten achter op Ajax), de KNVB Beker (in de finale tegen Ajax) en de Conference League.

"We wisten dat we na de wedstrijd tegen AZ alles moesten winnen, en tot nu toe gaat dat redelijk goed. Maar daarom moet nu de blik op de wedstrijd tegen Kopenhagen aanstaande donderdag."

In Denemarken staat het dus nog gelijk bij de aftrap en kan het alle kanten op. Wij denken dat een PSV in goeden doen kan winnen van FC Kopenhagen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account