Voorbeschouwing Feyenoord – Maccabi Haifa (09-12-2021)

Feyenoord staat, redelijk onverwacht, op de tweede plaats in de eredivisie. Maar eerlijk is eerlijk: it makes sense!

Het elftal van Arne Slot speelt niet altijd goed en sprankelend, maar wel naar behoren. Dat is een kracht die punten op kan leveren. Ook in de UEFA Conference League staat Feyenoord er (sportief gezien) uitstekend voor.

De ploeg uit Rotterdam gaat fier aan de leiding in groep E en heeft nog geen wedstrijd verloren. Andersom geldt voor Maccabi Haifa dat er nog geen wedstrijd in Europa werd gewonnen.

Des te opmerkelijker is het dat beide ploegen half september gelijk speelden tegen elkaar (0-0) in het Sammy Ofer Stadium in Haifa. Toen leek Feyenoord een lastige tijd in Europees opzicht tegemoet te gaan. Maccabi bleek een taaie ploeg die niet zozeer gevaarlijk is, maar wel aardig kan verdedigen.

Inmiddels is Feyenoord ook een stuk verder en weet het de weg naar het doel gemakkelijker te vinden. Met name Cyriel Dessers is hierin een belangrijke pion voor de Rotterdammers.

De Belgische spits die in Nederland eerder uitkwam van NAC, FC Utrecht en Heracles Almelo begint in De Kuip een waar fenomeen te worden.

Maccabi Haifa is echt geen topploeg. Normaliter moet Feyenoord dus gewoon winnen van Maccabi Haifa.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account