Voorbeschouwing Feyenoord – Olympique Marseille (28-04-2022)

In Rotterdam-Zuid is iedereen nog maar bezig met één ding: de finale. Nu Feyenoord zo ver is gekomen in de Conference League, moet meteen de finale gehaald, en het liefst gewonnen, worden.

Maar dan moet Feyenoord wel beter spelen dan afgelopen zondag tegen FC Utrecht. De Rotterdammers wonnen die wedstrijd weliswaar, maar konden hem pas in de blessuretijd over de streep trekken.

Het elftal van Arne Slot gaf aardig wat ruimte weg. Als je dit tegen een Franse topploeg als Olympique Marseille doet, ga je de boot in.

Want Olympique Marseille kun je wel beschouwen als een topploeg. Het is in Frankrijk zo ongeveer de enige ploeg die het sterrenteam van Paris Saint Germain kan bijbenen. Van de club uit de hoofdstad werd er weliswaar onlangs verloren, maar daarna won Marseille probleemloos van clubs als Nantes en Reims.

Een Rotterdams tussendoortje nemen ze in Zuid-Frankrijk best serieus, dus daar kan Feyenoord een aardige dobber aan hebben.

Bijna had Feyenoord-legende Willem van Hanegem in het shirt van Olympique Marseille gespeeld, maar zijn hond zorgde er voor dat De Kromme in Rotterdam bleef. Ook Van Hanegem zal donderdag belangstellend toekijken als zijn club de Fransen op bezoek krijgt.

En dan zal hij zien dat een Feyenoord in topvorm kan winnen van Olympique Marseille.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account