Voorbeschouwing Feyenoord – Slavia Praag (07-04-2022)

Feyenoord en Slavia Praag gaan het voor de tweede keer dit seizoen tegen elkaar opnemen in de Europa Conference League.

Beide clubs werden aan elkaar gekoppeld tijdens de loting voor de kwartfinales van het toernooi. Feyenoord en Slavia Praag speelden eerder dit seizoen al twee keer tegen elkaar, toen in de groepsfase.

In De Kuip werd het 2-1 voor het team van Arne Slot, terwijl er in Praag na negentig minuten een eindstand van 2-2 op het scorebord stond. Dat was toen voor Feyenoord voldoende om zich als groepswinnaar te kwalificeren voor de knock-outfase.

De wedstrijden in de kwartfinales worden gespeeld op (aanstaande) donderdag 7 en donderdag 14 april. De heenwedstrijd op 7 april wordt gespeeld in De Kuip. De Rotterdammers zijn blaken van zelfvertrouwen al hadden ze het bepaalde niet gemakkelijk tegen Willem II afgelopen zaterdag.

De belangstelling voor de wedstrijd in De Kuip is enorm bij de Rotterdamse fans. Eerder werd al bekend dat Feyenoord alle kaarten voor de fans van de Stadionclub wist te verkopen.

Het Tsjechische enthousiasme voor het onderonsje dat plaats gaat vinden op 7 april is echter minder groot. De Tsjechen hebben namelijk pas 200 kaarten verkocht, een bedroevend aantal. Toch staat Slavia Praag op een nette tweede plek in de Tsjechische 1. Liga.

Al eerder heeft Feyenoord laten zien dat er van Slavia Praag gewonnen kan worden. Wij gaan er dan ook van uit dat de Rotterdammers winst boeken in eigen stadion én de halve finale halen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account