Voorbeschouwing Feyenoord – Slavia Praag (30-09-2021)

In Israël ging het wat moeizaam voor Feyenoord toen het tegen Maccabi Haifa speelde. De Rotterdammers wisselen in de eredivisie hele goede prestaties af met zwakke wedstrijden.

De overwinning op PSV was natuurlijk goed, maar van sc Heerenveen en NEC werd moeizaam gewonnen terwijl de Rotterdammers in Utrecht alle hoeken van het veld te zien kregen.

Nu moet Feyenoord het laten zien in de UEFA Conference League. Als gezegd: in Israël was het allemaal wat moeizaam, maar nu ontvangen de Rotterdammers Slavia Praag in een volle Kuip.

En die ploeg won zondag van Hradec Kralove met 4-1. Daarmee kwam Slavia Praag op de tweede plaats in de Tsjechische competitie. In groep E van de Conference League gaan de Tsjechen aan de leiding dankzij de 3-1 overwinning op Union Berlin dat de wedstrijd met tien man eindigde na een rode kaart voor Paul Jaeckel.

Bij Slavia Praag is Jan Kuchta een speler om in de gaten te houden. Hij is redelijk snel en weet het net makkelijk te vinden. Het is nog maar de vraag of de verdediging van Feyenoord daartegen opgewassen is.

Voorin zit het wel goed bij de Rotterdammers. Zeker als Cyriel Dessers en Guus Til hun dag hebben. Wij voorspellen een overwinning voor Feyenoord.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account