Voorbeschouwing FK Bodø/Glimt – AZ (10-03-2022)

AZ is bij de loting voor de achtste finales van de UEFA Conference League gekoppeld aan FK Bodø/Glimt.

Op donderdag 10 maart wacht eerst de heenwedstrijd in Noorwegen en een week later, op donderdag 17 maart, volgt de return in het AFAS Stadion te Alkmaar.

FK Bodø/Glimt werd tweede in groep C van de Conference League, waarin het was ingedeeld bij AS Roma, Zorya Luhansk en CSKA Sofia. In de play-offs rekenden de Noren overtuigend af met Celtic FC. In Glasgow werd het 1-3, in Bodø werd de klus definitief geklaard met een 2-0 zege.

AZ-speler Håkon Evjen wacht een weerzien met zijn oude club. Tussen 2017 en 2019 speelde hij voor Bodø/Glimt, waar hij in 47 officiële wedstrijden tot veertien goals kwam. Begin 2020 maakte Evjen de overstap van van Glimt naar AZ.

AZ bereikte de achtste finales van de Conference League door een poule met Randers FC, CFR Cluj en FK Jablonec als groepswinnaar te besluiten. De Alkmaarders bleven daarin met veertien punten uit zes duels ongeslagen.

Ook in eigen land gaat het AZ voor de wind. De ploeg uit Alkmaar staat op een keurige vierde plaats en versloeg onlangs Feyenoord in eigen huis.

Tegen FK Bodo/Glimt is AZ natuurlijk de favoriet en wij denken dat ze die rol waar kunnen maken.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account