Voorbeschouwing Jablonec – AZ (25-11-2021)

Jabonec verloor afgelopen weekend met 5-0 van Slavia Praag. Deze wedstrijd zal in Rotterdam en Alkmaar met bovengemiddelde interesse zijn bekeken.

Slavia Praag is namelijk de volgende tegenstander van Feyenoord, terwijl AZ afreist naar Tsjechië voor de ontmoeting met FK Jablonec.

Deze ploeg staat in eigen land op de dertiende plaats in de competitie. We hebben in september gezien dat deze ploeg best taai kan zijn. Toen won AZ met een zuinige 1-0 in Alkmaar dankzij een doelpunt van Gudmundsson.

AZ vinden we momenteel terug op de twaalfde plaats in de eredivisie en presteert nogal wisselvallig. Afgelopen zaterdag nog werd het 1-1 tegen NEC. Dat is op zich niet erg, maar als je ambities hebt en in de afgelopen jaren steevast meevocht in de top drie is het allemaal wat magertjes.

In Europees opzicht doen de Alkmaarders het daarentegen uitstekend. In de UEFA Conference League staat AZ op de eerste plaats in groep D. Tweede is tegenstander Jablonec, maar gezien het algemene niveau van de rest zegt het allemaal niet veel.

In Tsjechië gaat AZ weer een mooie Europese ervaring opdoen. We verwachten dat AZ gaat winnen, want laten we eerlijk zijn: het niveau van de Tsjechische competitie komt niet uit boven onze derde divisie.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account