Voorbeschouwing Maccabi Haifa – Feyenoord (14-09-2021)

De eerste wedstrijd van een Nederlandse ploeg in de UEFA Conference League vindt dinsdag plaats als Feyenoord in actie komt tegen Maccabi Haifa.

En Maccabi Haifa vinden we momenteel op de vijfde plaats in de Israëlische competitie. Dat is een competitie die in Nederland niet op de voet gevolgd wordt, maar we weten dat het lastig kan zijn om tot grote prestaties te komen in minder bekende landen.

Dus Feyenoord moet scherp zijn om niet voor verrassingen te komen staan. De Rotterdammers zullen het spel moeten maken in een uitwedstrijd. Tegen FC Utrecht ging dat uiterst moeizaam. Daarna kreeg Feyenoord rust om zich voor te bereiden op de wedstrijd in Israël.

De consequentie is dat Feyenoord geen goede generale repetitie heeft gehad. Wat ook nog mee kan tellen is het al dan niet spelen van Alireza Jahanbakhsh. Dat heeft politieke redenen en is dieptriest. Laat duidelijk zijn dat het wel of niet meedoen van deze speler een groot verschil kan maken.

Maar ook met een zogenaamd B-elftal mag je verwachten dat Feyenoord een goede prestatie levert tegen Maccabi Haifa. We verwachten geen hele grote cijfers, maar wel een Rotterdamse zege.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account