Voorbeschouwing NŠ Mura – Vitesse (16-09-2021)

In Slovenië zal Vitesse deze week de eerste wedstrijd voor de Conference League afwerken tegen NŠ Mura. Plaats van handeling: Maribor. Daarmee wordt uitgeweken van het eigen stadion dat de naam Fazanerija draagt.

De Arnhemmers worden in Maribor (naar verwachting) gesteund door zo’n 600 fans die de reis naar het land maken. Wat zij te zien zullen krijgen valt lastig te voorspellen. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we niet als specialisatie het Sloveense voetbal hebben.

Wel weten we dat Mura op de vijfde plaats staat op de ranglijst van de competitie en dat de ploeg zaterdag gewonnen heeft van Olimpija met 1-0.

Daarmee is het al te vergelijken met Vitesse. Dat won ook, van RKC Waalwijk om precies te zijn. Maar het ging bij de Arnhemmers wel heel moeizaam. Waar de club vorig seizoen bij vlagen nog wist te vlammen, is het op dit moment allemaal net niet bij Vitesse.

En dan is er ook nog onrust rond spelers die niet spelen en bekend staan als mannen die altijd vinden dat ze moeten spelen. Dan hebben we het met name over Oussama Tannane die zich altijd en overal onmogelijk maakt als iets hem niet zint. Dat noemt men ook wel ‘een lastige jongen’. De vraag is wanneer de bom barst.

In Slovenië verwachten wij een winnend Vitesse te zien.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account