Voorbeschouwing Rapid Wien – Vitesse (17-02-2022)

Rapid Wien staat op dit moment op de vijfde plaats in de Oostenrijkse Bundesliga. De Oostenrijkers willen graag druk zetten, net als Vitesse, maar komen kwalitatief wel iets te kort.

Met een flinke dosis strijdlust kan het echter alle kanten op. Rapid Wien is verdedigend vaak kwetsbaar. Een snelle voorhoede kan voor Vitesse dus een pluspunt betekenen.

Bij de Oostenrijkers speelt ook nog een Nederlander. Ferdy Druijf is zijn naam. Hij is het breekijzer van de ploeg en wil tegen Vitesse natuurlijk wel een stuntje uithalen. Maar hij weet ook dat Rapid Wien dan wel een heel hoog niveau moet behalen. En of dat lukt is maar de vraag.

Hoewel… Vitesse is momenteel een ploeg die te kloppen is. Tegen Ajax en PSV maakten de Arnhemmers geen schijn van kans. Maar ook van FC Twente werd kansloos verloren. De vraag is dus of Vitesse in deze vorm opgewassen is tegen een ambitieuze ploeg die druk wil zetten.

Dat Vitesse over de nodige kwaliteit beschikt is duidelijk, maar de ploeg uit Arnhem is de vorm even kwijt. Matus Bero zal er tegen Rapid Wien niet bij zijn. De Slowaak is geschorst voor het duel in Oostenrijk.

Wie er in Wenen ook niet bij zullen zijn, zijn de supporters van Vitesse. De UEFA heeft de Arnhemse club een straf opgelegd van één uitwedstrijd zonder eigen supporters.

En toch zien wij Vitesse wel een kleine overwinning boeken in Wenen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account