Voorbeschouwing Slavia Praag – Feyenoord (14-04-2022)

Slavia Praag heeft tussen het tweeluik met Feyenoord door gewonnen in de Tsjechische competitie. De ploeg won in eigen huis van FK Pardubice en heroverde zo de koppositie op Viktoria Plzen.

Trainer Jindrich Trpisovsky voerde veel wijzigingen door. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord van afgelopen donderdag (3-3) startten zondag liefst negen andere spelers bij Slavia Praag.

Alleen rechtsback Alexander Bah en aanvaller Ivan Schranz stonden opnieuw in de basis. Tomás Holes en Yira Sor, die tegen Feyenoord nog scoorde en een assist gaf, ontbraken vanwege blessures.

Feyenoord behaalde een prima overwinning op Heracles. In Almelo werd met 1-4 gewonnen. Tegen Slavia Praag werd er in een geweldige sfeer gelijkgespeeld. Natuurlijk, de eerste treffer had niet mogen tellen en het is gek dat er geen VAR is in de Conference League.

Maar de manier waarop een deel van de Rotterdammers daarmee omging, was niet handig. De immer rustige Arne Slot leek soms zichzelf niet langs de lijn en de manier waarop Marino Pusic zich gedroeg in de pauze, was gewoonweg gênant.

Het was precies wat Feyenoord niet nodig had, waardoor het zichzelf even uit de wedstrijd speelde en het onnodig gele kaarten pakte.

Als Feyenoord in Praag het hoofd koel kan houden, zien wij de Rotterdammers wel winnen, want voetballend is Slavia Praag echt niet beter.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account