Voorbeschouwing Slavia Praag – Feyenoord (25-11-2021)

In de Praagse Eden Arena mag Feyenoord het donderdag opnemen tegen Slavia Praag. Deze wedstrijd, in het kader van de UEFA Conference League, is een interessante tussen de Nederlandse koploper en de Tsjechische nummer twee van groep E.

In de eigen Tsjechische 1. Liga staat Slavia Praag op de eerste plaats en heeft het de laatste vijf wedstrijden gewonnen. Tegen zowel Jablonec als Pardubice werd het 5-0 voor de ploeg uit de hoofdstad. Met het scorend vermogen zit het dus wel goed.

In september won Feyenoord in eigen huis met 2-1 van Slavia Praag. Toen waren Orkun Kökcu en Bryan Linssen de doelpuntenmakers. We zijn nu bijna twee maanden verder. Inmiddels wordt in ons land weer zonder publiek gespeeld.

Afgelopen weekend speelde Feyenoord dus zonder supporters tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen, maar dat is geen kunst tegen zo’n zwak elftal. Al met al heeft trainer Arne Slot de boel aardig op de rit bij Feyenoord.

Op sportief gebied gaat het dus uitstekend. Qua ‘supporters’ zijn er echter altijd zorgen. Het is, net als bij andere clubs, onrustig. In dat kader zal Praag Feyenoord liever zien gaan dan komen.

Terug naar het voetbal. Normaliter moet Feyenoord in Praag kunnen winnen, dus daar rekenen we op.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account