Voorbeschouwing Stade Rennais – Vitesse (25-11-2021)

Als Vitesse donderdag om 18:45 uur aan de aftrap staat in Bretagne, staat het daar in de wetenschap dat het indruk heeft gemaakt.

In de vorige Europese wedstrijd wisten de Arnhemmers het de Engelse topclub Tottenham Hotspur enorm lastig wist te maken. Kort na die inspanning slaagden de Arnhemmers er ook nog in om FC Utrecht een middagje voetballes te geven. Dat is gewoonweg knap.

Rennes won ook in Europees verband, maar dat was ‘maar’ tegen NS Mura en slechts met 1-0. In de Franse Ligue 1 staat Rennais, of Rennes zo u wilt, op de derde plaats achter Paris Saint Germain en Nice.

Vitesse vinden we in de eigen eredivisie terug op de vijfde plaats maar het is een kwestie van tijd voor de Arnhemmers FC Utrecht inhalen. Vitesse begon wat moeizaam aan het seizoen, maar is inmiddels terug in de subtop om daar een mooie rol van betekenis te spelen.

In de UEFA Conference League speelt Vitesse in groep G en staat het op de derde plaats. Koploper in die groep is: Stade Rennais.

Kortom: De Franse ploeg is licht favoriet voor de ontmoeting tegen Vitesse, maar als de Nederlandse ploeg in het Stade Roazhon Park speelt zoals de afgelopen weken zien wij wel een Arnhemse overwinning.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account