Voorbeschouwing Vitesse – AS Roma (10-03-2022)

Vitesse speelt in de achtste finales van de Conference League tegen AS Roma. De Italiaanse club staat onder leiding van de Portugese trainer José Mourinho.

Bij AS Roma speelt ook een Nederlander: oud-Feyenoorder Rick Karsdorp staat er onder contract. AS Roma staat momenteel in de subtop van de Serie A waarin grote clubs als Internazionale en Juventus acteren. Als je daarin al jaren een belangrijke rol speelt is dat natuurlijk verre van een schande.

Daarom is het ook niet gek dat er onder fans van Vitesse een ware run op kaarten voor de wedstrijd in Gelredome is ontstaan. Vitesse is immers niet volledig kansloos tegen deze grote naam uit het Italiaanse voetbal.

De ploeg uit Arnhem is goed in vorm en in Nederland uitgegroeid tot een ploeg waar je rekening mee moet houden. De vraag is nu of een goede subtopper uit Nederland succes kan boeken tegen een subtopper uit Italië.

Wij denken van wel, maar dan moet het ook een beetje meezitten. Vitesse moet zich niet laten uitlokken tot vol op de aanval spelen, want dan is het tegen een gehaaide Italiaanse ploeg kwetsbaar.

Kortom: wij zien kansen!

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account