Voorbeschouwing Vitesse – NŠ Mura (09-12-2021)

In de eigen Gelredome zat het eind oktober vol toen Tottenham Hotspur op bezoek kwam. Zo druk zal het donderdagavond niet worden als Vitesse aan de aftrap staat tegen NŠ Mura.

Coronmaatregelen gooiden roet in het eten, maar het is nog maar de vraag of het stadion anders wel uitverkocht zou zijn. NS Mura spreekt natuurlijk niet tot de verbeelding. Vitesse doet het alleraardigst momenteel, maar Arnhem is geen voetbalminnende stad.

Vitesse speelde onlangs tegen Stade Rennais en daar werd het 3-3. Een knappe prestatie van de Arnhemmers die op de derde plaats staan in groep G van de UEFA Conference League.

NŠ Mura staat in die groep op de laatste plaats. In de eigen SNL staat de ploeg derde. Met alle respect: NS Mura kan er niet zoveel van. Het Sloveense voetbal stelt weinig voor en komt niet uit boven het niveau van een matige ploeg uit de tweede divisie.

Kortom: Vitesse moet in eigen huis gewoon winnen, ook als dat huis sfeerloos en leeg is. De Arnhemmers beschikken immers over veel meer kwaliteit, zelfs nu één van de betere spelers is verbannen naar het tweede elftal.

Als Vitesse niet wint van NŠ Mura mag dat een ouderwetse schande heten.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account