Voorbeschouwing Vitesse – Rapid Wien (24-02-2022)

Vitesse speelde in Wenen een draak van een wedstrijd en verloor met 2-1 van Rapid Wien. Openda redde de Arnhemse eer door te scoren, maar het was niet best wat de Nederlandse ploeg in het geel-zwart liet zien.

Afgelopen weekend speelde Vitesse in de Galgenwaard gelijk tegen FC Utrecht. Onder barre omstandigheden hadden de verrichtingen van de spelers op het veld weinig met voetbal te maken. Ook het gedrag van de aanhang had niks met sport te maken, al moet gezegd worden dat dit niet alleen de Arnhemse fans betreft.

Het is op supportersgebied onrustig in Arnhem, en dan moet de derby tegen NEC nog komen, maar eerst komt dus Rapid Wien op bezoek.

En dat Rapid Wien speelde afgelopen weekend op de dag gelijk in de uitwedstrijd tegen Sturm Graz. In Graz werd het 2-2 en de doelpunten van de Weense ploeg kwamen van Emanuel Aiwo en Kevin Wimmer.

Door deze stand staat Rapid Wien op de zevende plaats in de Oostenrijkse Bundesliga. Vitesse moet oppassen dat het niet tegen een zeperd oploopt. Zo hoog staat de Oostenrijkse competitie niet aangeschreven.

Als we er dan toch een voorspelling op los moeten laten, denken wij dat Vitesse in het Gelredome een minimale overwinning behalen zal.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account