Voorbeschouwing Anderlecht – AZ (13-04-2023)

AZ staat in de kwartfinale van de UEFA Conference League tegenover een gevallen grootmacht. Zo mag je het Belgische Anderlecht ondertussen wel noemen.

Al een aantal seizoenen gaat het niet naar wens, en dit seizoen is geen uitzondering. In de competitie staat de Brusselse club op een teleurstellende negende plaats. Voor een ploeg als Anderlecht is dat veel te weinig.

De prestaties in Europa zijn het enige om trots op te zijn. In de vorige ronde werd knap van het Spaanse Villarreal gewonnen.

AZ is bezig aan een beter seizoen, hoewel het de laatste weken wat minder gaat. Het kampioenschap mogen de Alkmaarders op hun buik schrijven. Momenteel staat AZ vierde. Het wordt zelfs nog een hele klus om rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal te bewerkstelligen.

Dat is een zorg voor later, eerst volgt namelijk deze goede kans om de laatste vier van een Europees toernooi te bereiken.

De kracht van Anderlecht

Anderlecht heeft met de Nederlander Bart Verbruggen een sterke doelman. In de verdediging is de oude krijger Jan Vertonghen een van de drijvende krachten. Voorin is het uitkijken naar de Belg Benito Raman en de Algerijn Islam Slimani.

Anderlecht is geen ploeg om bang van te worden, maar ze staan natuurlijk niet voor niets bij de laatste acht. En omdat het in de competitie allemaal wat minder gaat, kun je ervan uitgaan dat ze vol inzetten op een goed resultaat tegen AZ.

Voor AZ is het de kans om weer wat vertrouwen op te doen. En het gaat natuurlijk om de laatste vier van een Europees toernooi. Voor AZ moet je terug naar het trauma van 2005 voor de vorige halve finale.

Tegen Anderlecht start het als favoriet. Met een goed resultaat in de uitwedstrijd kan AZ het een week later in eigen huis afmaken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account