Voorbeschouwing Apollon Limassol – AZ (13-10-2022)

AZ kan zich donderdagavond plaatsen voor de volgende ronde van de UEFA Conference League. Een zege tegen het Cypriotische Apollon Limassol is sowieso voldoende om door te stoten. Ook een gelijkspel kan genoeg zijn.

AZ heeft tot nu toe alle drie de poulewedstrijden winnend weten af te sluiten. De eerste plaats in de poule is belangrijk, omdat je dan geen tussenronde hoeft te spelen tegen een afvaller uit de Europa League. Niets lijkt AZ nog van de eerste plek in de poule af te houden.

Dat wil niet zeggen dat het een zekerheid is dat Apollon Limassol verslagen wordt in Cyprus. Donderdag werd er in Alkmaar moeizaam door AZ gewonnen, met 3-2. De uitslag doet misschien vermoeden dat beide ploegen vol op de aanval speelden. Dat was niet zo. Apollon Limassol hield de boel goed dicht, en kwam er enkele keren gevaarlijk uit.

Lekker sfeertje

Het is nog lekker aan het nazomeren op Cyprus. Een graadje of 27. Dat op zich is al prettig om in te spelen. Met de sfeer in het Tsirio stadion in Limassol zal ook niks mis zijn. Als je ziet (of hoort) hoeveel lawaai de meegereisde supporters van Apollon Limassol in Alkmaar maakten, belooft dat in de thuiswedstrijd helemaal genieten te worden.

In principe kan AZ vrijuit aan de wedstrijd beginnen. De voorsprong op de nummer twee in de poule, Dnipro-1, bedraagt vijf punten. Ook bij een nederlaag blijft AZ gewoon bovenaan staan. Dat neemt niet weg dat AZ vol voor de overwinning zal gaan. Hoe eerder de kwalificatie en eerste plaats in de poule binnen zijn, hoe beter dat is.

AZ begon op 21 juli aan het seizoen. Een weekje zonder druk is welkom. Zeker omdat AZ in de eredivisie serieus meedoet om de prijzen.

Je mag AZ noteren als favoriet om te winnen van Apollon Limassol. Inzetten op beide teams scoren lijkt ons ook een prima optie.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account