Voorbeschouwing AZ – Apollon Limassol (06-10-2022)

AZ koploper in de eredivisie. Dat hadden de Alkmaarders waarschijnlijk niet verwacht, maar dankzij het onverwachte puntverlies van Ajax en PSV is AZ de trotse lijstaanvoerder.

Dat is in de UEFA Conference League ook het geval, hoewel dit met Vaduz, Dnipro-1 en Apollon Limassol als opponenten niet echt een verrassing is.

Apollon Limassol is de kampioen van Cyprus. De club heeft dan ook al een behoorlijk traject achter de rug. Eerst werd in de kwalificaties voor de Champions League verloren van Maccabi Haifa, in de Europa League play-offs was Olympiakos te sterk, waardoor Apollon Limassol het mag opnemen in de Conference League. Na twee wedstrijden hebben de Cyprioten 1 punt behaald.

Bij Apollon Limassol speelt met Patrick Joosten een Nederlander. In ons land kwam hij uit voor onder meer Utrecht en FC Groningen. De selectie is een vrij bont gezelschap. Een aantal Fransen, twee Portugezen, spelers uit Marokko en Algerije en toch ook nog wat Cyprioten.

Apollon maakt weinig indruk

Vorig seizoen werd Apollon Limassol nog kampioen in Cyprus. Dit seizoen is het allemaal nog niet echt indrukwekkend. Drie keer werd er nipt gewonnen, en twee keer gelijkgespeeld. Het houdt nog niet over.

AZ daarentegen is aan een prima seizoen bezig. Dat seizoen begon al heel vroeg in de kwalificaties voor de Conference League. Zowel Europees als in competitieverband gaat het goed.

Afgelopen weekend werd de op papier toch niet eenvoudige uitwedstrijd tegen FC Groningen met 4-1 gewonnen. Daarnaast is Jesper Karlsson na lang blessureleed terug. Toch zijn op dat vlak de zorgen nog niet helemaal voorbij. Bruno Martins Indi is er lang uit, net als Pavlidis, en Dani de Wit viel uit tegen FC Groningen.

Blessures of niet, als je geld gaat inzetten is het slim om dit op AZ te doen. Een zege van Apollon Limassol zal een grote verrassing zijn.
0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account