Voorbeschouwing AZ – Anderlecht (20-04-2023)

AZ wacht een helse klus om zich bij de laatste vier van de Conference League te scharen. In Brussel werd er vorige week vrij kansloos met 2-0 verloren.

AZ speelde zeker niet slecht, maar goed was het ook niet. Met name in de eerste helft viel het spel van de Alkmaarders tegen. In de competitie draait het al enkele weken niet echt lekker. Een mooi seizoen dreigt te eindigen zonder noemenswaardige prijs.

Kansloos om de laatste vier te bereiken is AZ zeker niet. Anderlecht, ooit een Europese grootmacht, speelt in de Belgische competitie allesbehalve goed. De thuiswedstrijd tegen AZ was dan ook niet oogstrelend, maar wel effectief. Daardoor staat Anderlecht met anderhalf been in de halve finale.

Voor de Belgen wordt het donderdag in Alkmaar achterover leunen en wachten op de kansen die altijd komen. AZ zal gaan stormen, het kan niet anders. Daardoor ontstaat er achterin ruimte.

Hopen op een ommekeer

AZ kan weinig anders doen dan vol op de aanval spelen en hopen dat het weer gaat draaien. In de competitie zijn de laatste weken veel punten verspeeld. Het is een lang en zwaar seizoen geweest.

Je moet niet vergeten dat AZ in de tweede kwalificatieronde van de Conference League moest beginnen. Toen was het 21 juli! Het is dan ook logisch dat de selectie, die dit seizoen door blessures geplaagd werd, op de laatste benen loopt.

Toch hoeft de Alkmaarse fan niet te treuren. In het voetbal kan het snel weer omslaan. Jesper Karlsson, die donderdag hoogstwaarschijnlijk weer in de basis gaat beginnen, kan een wedstrijd openbreken. Pavlidis scoort de laatste weken nauwelijks, maar blijft een goede spits.

Als er binnen het kwartier wordt gescoord, is er nog veel mogelijk. Uitdoelpunten tellen niet, wat voor iets meer rust achterin zorgt. Voor het bereiken van de halve finales is Anderlecht echter favoriet.

Wat zeggen de bookmakers over AZ - Anderlecht

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account