Voorbeschouwing AZ – FK Tuzla City (21-07-2022)

AZ komt als eerste Nederlandse club in actie in het Europese seizoen 2022/2023. De Alkmaarders beginnen in de tweede voorronde van de Conference League met een thuiswedstrijd.

Tegenstander is FK Tuzla City. Dat is de nummer twee van het afgelopen seizoen in de Bosnische competitie. Tuzla heeft er trouwens al een voorronde op zitten. In de eerste voorronde werd twee keer gewonnen van Tre Penne uit San Marino.

Voor AZ is er in de zomer niet overdreven veel veranderd. Het belangrijkste nieuws was de transfer van Owen Wijndal naar Ajax. Ook Zakaria Aboukhlal (Toulouse) en Mohamed Taabouni (Feyenoord) hebben Alkmaar verlaten.

Daar staat de komst van meerdere spelers tegenover. Vooral van Jens Odgaard wordt bij AZ veel verwacht. Een andere opvallende transfer was die van verdediger Mees de Wit, die overkwam van PEC Zwolle.

AZ kan nog niet overtuigen

Het is nog een beetje gissen hoe de Alkmaarders er op dit moment voor staan. De voorbereiding was met een zege op PEC Zwolle, een gelijkspel tegen PAOK en een nederlaag tegen Olympiakos niet bijzonder overtuigend.

Tegenstander FK Tuzla City heeft haar ticket voor de Conference League verdiend dankzij de tweede plek in de Bosnische competitie. De achterstand op kampioen Zrinsjki Mostar bedroeg liefst 27 punten.

De selectie bestaat vooral uit Bosnische spelers. Verder heeft Tuzla een Kroaat, twee Serviërs, twee Zwitsers, een Argentijnse verdediger en een, ja echt waar, doelman uit Togo onder contract staan. Deze Malcolm Barcola is de doelman van het nationale team van Togo.

Voor AZ begint op donderdag 21 juli een mogelijk lange weg in Europa. Om de groepsfase van de UEFA Conference League te bereiken, moet AZ drie voorrondes overleven. Op papier zijn de Alkmaarders de grote favoriet om in ieder geval FK Tuzla City opzij te zetten.

De Alkmaarders spelen zoals gezegd eerst thuis, op 28 juli is de return in het stadion van FK Tuzla City.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account