Match Center & Odds

Europa Conference League - Europa

16-03-2023 21:00

61

AZ Alkmaar

43

Lazio

Voorbeschouwing AZ – Lazio (16-03-2023)

AZ heeft goede papieren om de laatste acht van de Conference League te bereiken. In Italië werd verrassend met 2-1 van Lazio gewonnen.

Het leuke vanuit Nederlands oogpunt is dat AZ dit een beetje Italiaans deed. Lazio was beter, maar AZ benutte de kansen. Vandaar de goede uitgangspositie. Beslist is het natuurlijk nog lang niet. Lazio heeft een uitstekende ploeg, en het blijven natuurlijk Italianen.

Als je naar AZ kijkt, dan zijn ze aan een goede fase bezig. Goed qua resultaten, want het spel is lang niet altijd even overtuigend. In de wedstrijd tegen FC Groningen was het bij vlagen goed, en bij vlagen minder.

Uiteindelijk mocht AZ blij zijn dat het de 1-0 voorsprong kon vasthouden, want FC Groningen was regelmatig gevaarlijk. Als je naar de kwaliteit van Lazio kijkt, wordt het een lastige avond in Alkmaar.

Niet terug laten zakken

Als AZ slim is, gaat het niet achterover leunen. De kracht van AZ ligt grotendeels voorin. Spits Pavlidis weet makkelijk het net te vinden. En Jesper Karlsson is terug op het niveau van vorig seizoen.

De Zweed was de eerste seizoenshelft veel geblesseerd, maar laat zijn talent weer zien. Voor AZ is dat natuurlijk alleen maar gunstig, omdat Karlsson met één actie een wedstrijd kan beslissen.

Lazio is de nummer drie van de serie A en won voorafgaand aan de thuiswedstrijd nog van het ongenaakbare Napoli. Komend weekend staat de altijd beladen derby tegen AS Roma op het programma.

Voor Lazio is dat duel waarschijnlijk nog net iets belangrijker dan de ontmoeting met AZ. Niettemin zal Lazio willen winnen. Het is lastig om een favoriet aan te wijzen. Als je puur naar de kwaliteit van de selecties kijkt, is Lazio de betere ploeg.

Maar dit zegt weinig. AZ won bijvoorbeeld ook in Italië, en waarom zou dat ook niet in Alkmaar kunnen?

Logo Betcity

ODDS BOOSTS

Alleen voor nieuwe spelers

100 keer je inzet bij een overwinning van AZ of Feyenoord

ODDS BOOSTS

AZ en Feyenoord spelen deze week hun Europese wedstrijden. Als nieuwe speler krijg je 100 keer je inzet bij een overwinning van AZ of Feyenoord!

Schrijf je hier inWat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares