Voorbeschouwing Dundee United – AZ (04-08-2022)

Wat op voorhand nog een lastige uitwedstrijd had kunnen worden, viel in de praktijk reuze mee. AZ won eenvoudig van Tuzla City en zit daarmee in de derde voorronde van de UEFA Conference League.

Deze uitwedstrijd zal minder makkelijk verlopen, met het Schotse Dundee United als tegenstander. Schotten staan sowieso al bekend om hun inzet. Daar komt nog bij dat Dundee United voor het eerst in tien jaar weer Europees voetbal speelt.

Dundee United eindigde vorig seizoen als vierde in de Schotse competitie, op een straatlengte achterstand van Rangers en Celtic. De bekendste namen in de selectie van de Schotten zijn Nicky Clark (vorig seizoen clubtopscorer), Steven Fletcher (spits en oud-international) en Charlie Mulgrew (ook voormalig international).

Met overdreven veel vertrouwen zal Dundee United de tweekamp met AZ niet tegemoet gaan. De laatste twee oefenwedstrijden werden immers verloren.

Alkmaarders vol vertrouwen

Aanvoerder Dani de Wit zei na de gewonnen dubbele ontmoeting met Tuzla City nog dat AZ het aan zijn stand verplicht is te winnen van Dundee United. Ondanks de op papier wat zwakkere tegenstander heeft de tweekamp met Tuzla City het vertrouwen van AZ een boost gegeven.

In 180 minuten werden nauwelijks kansen weggegeven en als AZ zelf wat beter met de mogelijkheden was omgesprongen, was er veel ruimer gewonnen.

In Tannadice Park in Dundee United gaat AZ proberen zich een goede uitgangspositie te verwerven voor de return van een week later in Alkmaar. Dundee United speelde in Europees verband twee keer eerder tegen een Nederlandse club.

Begin jaren ‘80 werd PSV verslagen in de eerste ronde van de UEFA Cup. In 1990 was Vitesse te sterk voor Dundee United in de tweede ronde van de UEFA Cup.

Hoe het nu gaat aflopen is de vraag. Zeker is wel dat AZ de grote favoriet is om door te gaan naar de play-offs.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account