Voorbeschouwing FC Twente – Fiorentina (25-08-2022)

Dat FC Twente nog altijd in de race is om de groepsfase van de UEFA Conference League te bereiken, is een klein wonder.

Wie de eerste helft in Florence bekeek, gaf geen cent meer voor de kansen van de Tukkers. Al snel lag de bal in het net, halverwege de eerste helft werd het 2-0. En als de Italianen wat beter met de kansen waren omgesprongen, was de schade voor rust veel groter geweest. Maar dat gebeurde niet.

De na rust ingevallen Cerny maakte zelfs de 2-1. Als er een VAR was geweest, was het maar de vraag of de treffer was blijven staan. Cerny leek buitenspel te staan, maar de vlag bleef naar beneden en in de voorrondes is er geen videoscheidsrechter.

Het bleef bij 2-1, waardoor het in de return in Enschede nog alle kanten op kan.

Cabral en Sottil

Het is voor FC Twente wel te hopen dat aanvallers Cabral en vooral Sottil het minder op hun heupen hebben. Cabral maakte de 2-0 en was voortdurend gevaarlijk, hoewel de Braziliaanse spits ook kansen heeft gemist. Riccardo Sottil was helemaal ongrijpbaar.

Aan de andere kant heeft FC Twente het voordeel van de kolkende Grolsch Veste. Het fanatieke publiek kan een rol spelen. En hoewel Twente de veel mindere ploeg was in Florence, had dat niet alleen met het spel van Fiorentina te maken. Het was slordig wat het team van Ron Jans liet zien. Er is dus nog ruimte voor verbetering.

Rust voor Twente

Net als AZ en PSV hoefde FC Twente het weekend voor de beslissende play-off wedstrijd niet in actie te komen. Fiorentina kreeg geen rust. Voor de return in Enschede moest de uitwedstrijd tegen Empoli nog worden afgewerkt.

Fiorentina is nog altijd favoriet om door te stoten, maar FC Twente is zeker niet kansloos.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account