Voorbeschouwing FC Twente – FK Čukarički (11-08-2022)

Na de heenwedstrijd in Belgrado staat FC Twente met meer dan anderhalf been in de play-offs voor de groepsfase van de UEFA Conference League.

Het is dat Čukarički in de slotfase nog de 1-3 maakte, anders was het helemaal gelopen koers geweest. FC Twente was heer en meester in het stadion van Partizan Belgrado. Čukarički speelde de thuiswedstrijd in het stadion van de grotere stadsgenoot om meer toeschouwers te trekken.

Dat lukte overigens niet echt. Er zaten slechts 2.300 toeschouwers. Via Rots, Brenet en Vlap stond Twente bij rust al met 0-3 voor. Die voorsprong had nog groter kunnen zijn, maar vooraf zou iedere Tukker hier natuurlijk voor hebben getekend.

De 1-3 van Kovac zorgde ervoor dat Ron Jans niet volledig zorgeloos op de bank zal zitten tijdens de return.

Op naar een schitterend affiche?

Bij Twente waren ze na afloop niet geheel tevreden. Er werd gesproken over een slechte tweede helft. De kans is klein dat dit negatieve gevolgen gaat hebben. Zoals gezegd was (en is) FC Twente een veel betere ploeg dan FK Čukarički.

De Serviërs wisten wel wat kansen te creëren, maar de kans dat ze in Enschede met drie doelpunten verschil gaan winnen is ongeveer net zo groot als dat Gibraltar zich voor het volgende EK gaat plaatsen.

FC Twente is dus de grote favoriet in de return. Het is de eerste Europese thuiswedstrijd in acht jaar. Het zal daarom een feestje worden in De Grolsch Veste. Als FC Twente de volgende ronde haalt, dan wacht er een schitterend affiche. Het Italiaanse Fiorentina is dan namelijk de tegenstander in de play-off ronde.

Het enige gevaar voor FC Twente tegen Čukarički is onderschatting. Maar om in te zetten op het doorgaan van FK Čukarički is niet de beste investering uit je leven.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account