Voorbeschouwing Fiorentina – FC Twente (18-08-2022)

FC Twente is terug aan de subtop in Nederland. Na jaren kommer en kwel eindigden de Tukkers vorig seizoen knap als vierde in de eredivisie.

FC Twente mocht daardoor in de derde voorronde van de UEFA Conference League aantreden. In die voorronde werd het Servische FK Čukarički simpel verslagen, 3-1 zege uit, 4-1 zege thuis.

FC Twente gaat in de volgende ronde wel merken dat het een tijd geleden is dat er Europees voetbal is gespeeld. De vrij lage plek op de ranglijst van de UEFA heeft een sterke tegenstander tot gevolg.

Het Italiaanse Fiorentina is de opponent in de play-offs voor de groepsfase van de Conference League. Ook voor de Italianen is het alweer een tijdje geleden dat er Europees voetbal werd gespeeld. Zes seizoenen geleden gebeurde dat voor het laatst. Fiorentina is de nummer 7 van de Serie A van vorig seizoen.

Luka Jović de grote ster

Fiorentina is een ploeg met op het oog weinig echt grote vedetten. De Marokkaan met een verleden bij FC Utrecht en Feyenoord, Sofyan Amrabat, speelt er. Luka Jović is de grote ster van de Italiaanse ploeg.

De spits is overgekomen van Real Madrid, en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Eintracht Frankfurt. Deze ploeg hielp hij met vele goals aan de Europa League. Hij moet Federico Chiesa doen vergeten, die voor veel geld naar Juventus is vertrokken.

Fiorentina heeft een matige voorbereiding achter de rug. Het is niet echt duidelijk hoe de ploeg er daadwerkelijk voor staat. FC Twente is eigenlijk ook nog een vraagteken. Het is lastig om te bepalen of FK Čukarički een echte waardemeter is geweest.

Fiorentina start als favoriet. Maar het spelen tegen het Italiaanse ploeg heeft vrijwel altijd een voordeel. Voor je gevoel heb je zeker een kans, ook al winnen Italianen zo vaak.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account