Voorbeschouwing Fiorentina – West Ham United (07-06-2023)

Het idee van de Conference League is dat ploegen uit kleinere voetballanden kans maken op een Europese prijs. Voor het tweede jaar op rij staan er echter ploegen uit grote landen in de finale.

Fiorentina uit Italië en West Ham United uit Engeland. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit andere koek is dan Internazionale en Manchester City, de finalisten in de Champions League.

Voor Fiorentina en West Ham is de finale een mooie kans om de matig gevulde prijzenkast aan te vullen. Allebei wonnen ze in een ver verleden de Europa Cup II, het enige Europese succes tot nu toe.

West Ham United is vanuit Nederlands oogpunt de bekendste van de finalisten. Niet omdat er in Nederland veel fans van de ploeg uit Londen zijn, maar omdat West Ham in de halve finale AZ uitschakelde. Daarin zag je dat het een verdedigend sterke ploeg is die erg gevaarlijk is met spelhervattingen.

Moeizaam traject

Ook Fiorentina schakelde een Nederlandse ploeg uit, maar dat is al wat langer geleden. In de voorronde waren de Italianen nipt te sterk voor FC Twente.

Fiorentina heeft daarna een moeizamer traject gekend dan West Ham. Tegen Lech Poznan in de kwartfinale was het billenknijpen. En in de halve finale werd in Basel in de laatste seconde van de verlenging de winnende goal gemaakt.

Sofyan Amrabat is een van de sterren van Fiorentina, dat met Luka Jovic, Jonathan Ikoné en de Argentijn Nicolás González nog flink wat kwaliteit op het veld heeft staan. Ook bij West Ham lopen er aardig wat vedettes rond, met onder meer de Braziliaan Lucas Paquetá, Declan Rice en Tomas Souček.

Dan nu de hamvraag: op wie kun je je geld het beste inzetten? In de competitie is het voor beide ploegen een moeizaam seizoen geweest. Fiorentina bereikte nog wel de finale van de Coppa Italia, die werd verloren van Inter.

Op basis van het Europese traject heeft West Ham United op voorhand het lichte voordeel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account