Voorbeschouwing FK Čukarički - FC Twente (04-08-2022)

FC Twente was vorig seizoen toch wel de verrassing van de eredivisie. De ploeg van Ron Jans eindigde als vierde, wat FC Twente behalve een hoop applaus ook een ticket voor de derde voorronde van de UEFA Conference League opleverde.

De tegenstander is een onbekende Servische club, die echter absoluut niet onderschat mag worden. FK Čukarički werd tien jaar geleden gekocht door een rijke Servische ondernemer en is sindsdien aan een opmars bezig.

Vorig seizoen eindigde het team als derde achter Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado. FK Čukarički komt net als de twee grootmachten uit Belgrado en speelt de Europese thuiswedstrijd tegen Twente in het stadion van stadsgenoot Partizan, omdat daar veel meer toeschouwers in kunnen.

De Servische competitie is al enkele weken bezig. FK Čukarički staat momenteel op de derde plaats, met zes punten uit drie wedstrijden. Op papier is het allemaal nog niet heel overtuigend. De twee zeges kwamen moeizaam tot stand en de nederlaag was een forse, 1-4 in eigen huis tegen FK TSC Bačka Topola.

Uit de eerdere Europese wedstrijden van het seizoen zullen de Serviërs meer vertrouwen halen. Čukarički stroomde in de tweede voorronde in, en won twee keer makkelijk van het Luxemburgse Racing Union. In de selectie zitten weinig echt bekende namen.

Weinig nieuws onder de Twentse zon

Bij FC Twente is in de zomer weinig gebeurd. Sem Steijn kwam over van ADO Den Haag, Christos Tzolis wordt gehuurd van Norwich City en Joshua Brenet is overgekomen van Hoffenheim. Dat waren de meest opvallende transfers.

De voorbereiding was goed, met vooral overwinningen. FC Twente is dan ook (licht) favoriet voor het tweeluik met FK Čukarički.

FC Twente moet het wel doen zonder de geblesseerde Wout Brama. Ook de return van een week later in Enschede gaat hij vermoedelijk niet halen. Robin Pröpper zit eveneens in de ziekenboeg, met een enkelblessure.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account