Voorbeschouwing FK Tuzla City – AZ (28-07-2022)

In de tweede minuut van de blessuretijd in de heenwedstrijd maakte de commentator een vergelijking met Feyenoord.

De Rotterdammers begonnen vorig seizoen hun avontuur in de Conference League met een uiterst moeizame zege op FC Dritta. Een avontuur dat eindigde in de finale. De heenwedstrijd in Alkmaar verliep ook niet heel soepel voor AZ. Dankzij een benutte strafschop van Dani de Wit werd met 1-0 gewonnen.

De reis naar het noordoosten van Bosnië en Herzegovina wordt daardoor allesbehalve een verlate vakantietrip. Nu was AZ wel de betere ploeg in de heenwedstrijd. Als er wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, was de overwinning groter uitgevallen. Aan de andere kant kon AZ in de tweede helft nauwelijks meer kansen creëren.

Versterkingen

Van de aanwinsten van AZ maakte de van Sassuolo overgekomen Jens Odgaard de meeste indruk. En linksback Milos Kerkez ontpopte zich tot een waardige vervanger van Owen Wijndal. Verder werd na de heenwedstrijd bekend dat de komst van Zinho Vanheusden aanstaande is.

De Belgische verdediger (en international) wordt van Internazionale gehuurd. Het is nog niet duidelijk of hij aan de aftrap staat bij de return.

Tušanj City Stadium

FK Tuzla City speelt haar wedstrijden in het kleine Tušanj City Stadium. Het stadion wordt gedeeld met FK Sloboda Tuzla, de andere club van de stad. In het stadion kunnen 7.200 toeschouwers zitten.

De inzet is een plaats in de derde voorronde van de UEFA Conference League. De tegenstander in die derde voorronde is ook al bekend. Dat is het Schotse Dundee United. Op papier is dat zeker geen onmogelijke opgave.

Maar eerst moet AZ zien af te rekenen met FK Tuzla City. AZ start als de favoriet in Tuzla, maar de marge uit de heenwedstrijd is klein, dus zal het nog een spannende avond worden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account